Uppe med tuppen..

Vaknade 7 och var pigg. Vad drygt, vad gör man uppe så tidigt en ledig dag? Så nu har jag suttit uppe sen 7 och plockat undan från igår och försökt väcka E flertals gånger och misslyckats. Det är så att när vi ska iväg nånstans som jag bestämt så går det aldrig snabbt här hemma.
Sega man!
 
Får väl titta på greys i väntan på att segbollen ska gå upp..

Stort Grattis..

Stort Grattis till det nya Brudparet, Tobbe & Malou. Hoppas att ni har det underbart i Thailand och jag önskar er alla lycka i framtiden.
Jag kan inte låta bli att glädjas extra mycket för din skull M, jag vet att du har velat detta så länge nu :)
Grattis Grattis Grattis!!!
 
E frågade om jag var avundsjuk nu, första reaktionen var nej, efter en stund nja okej lite då :) Men jag är inte som många andra kanske är. För mig är det barn först innan giftermål, speciellt när det handlar om E. Jag skulle aldrig gifta mig innan jag skaffade barn med E. Med all väntan och tveksamhet som har funnits från min sida om att han vill eller inte vill ha barn så skulle jag inte vilja gifta mig innan barn. För hur mycket jag än älskar E, så om det kommer fram att han inte vill ha barn så finns det ingen framtid för oss PUNKT! Jag vill inte gifta mig med någon som inte vill ha barn. Det finns ingen i världen som kan ändra det. INGEN. Även om vi varit tillsammans i 7½ år och E skulle säga idag att han inte ville ha barn någonsin, så finns det inget hos mig som skulle stanna kvar.
Men jodå jag drömmer också om ett bröllop, jag vet precis hur min klänning ska se ut. Jag är inte kristen men ett kyrkbröllop vill jag nog ändå ha. Min klänning har hängt där i ett fönster påvägen till jobbet. Röda rosor på släpet, jepp jag vet precis hur du ska se ut :)
 
 
Vi bjöd hem E´s pappa och N på påskmiddag, nu är vi tydligen vuxna här hemma också, ja det är faktiskt första gången vi bjuder hem någons föräldrar hem på mat. När mamma och pappa kommer hit går vi ju alltid ut och äter. Men det blev enkel påsk(a)mat, så vi behövde inte göra så värst mycket själva. Trevligt sällskap och dom har precis gått härifrån.
 
Jag ska väl sätta igång att packa lite grejer för helgen, det är bara några dagar men jag som är den nervösa jäveln här hemma är väl lika bra att jag packar för mycket än för litet. Sen måste jag slå in mammas present också. Ett år äldre på måndag, och längtar precis lika mycket efter barnbarn som jag längtar efter barn...... Om inte mer ;) Älskade mamma...
Pappa påstår bara att han blir gammal, han är ju trots allt bara 25 (om han själv får välja, han tänker nog säkert inte på att han var snart 2 barnsfar i den åldern...)
 

Back håme.

Tågresan gick ju bra, inget att vara nervös över som vanligt :)
Lägenheten såg helt okej ut, men jag saknade ett ställe att ha ett matbord på. Han (ja, man märker oftast när det är en man som bor ensam) som bodde där nu hade det väldigt konstigt möblerat. Två soffor, två vardagsrumsbord, han hade ställt in sin dubbelsäng i det lilla rummet och en liten säng i det stora rummet. Jag tror inte det var några barn inblandade annars hade jag förstått att en mindre säng fanns i det stora. Hans tv stod på fönsterbrädet? Inte en enda taklampa fanns det heller. Men han hade bara bott där några månader tydligen, huset blev väl färdigt 2012 nån gång.
Men området gillar jag väldigt mycket, ska vara ganska så mycket barnfamiljer som bor där. Men just nu är det bara det området som vi vill bo på, vilket gör att det inte finns så mycket ledigt. Inte sådär jätte många som flyttar efter knappt ett år, för jag tror att alla lägenheter som finns där är nybyggt. Solna och Sundbyberg verkar inte så intressant enligt E. Ja och sen finns det ju många andra ställen som är uteslutna. Så Mariehäll/Annedal blir det väl om det blir av.
 
Påskvecka är det ju också, jag jobbar fredag och måndag, så ingen ledighet för mig förutom helgen. Vi vet inte om vi åker hem till Vetlanda eller inte. Men åker inte vi ner nu så kommer dom upp om några veckor, mamma började bli uttråkad där nere och vill nog gärna gå på en shoppingrunda här :)
 
 

Ledig dag.

Äntligen tisdag. Efterlängtad ledig dag.
 
Varför blir jag nervös varje gång jag ska åka tåg? Ska åka till Sthlm om lite mer än en timma och jag blir nervös, förstår inte varför. Vi ska gå på visning i Bromma, mäklaren kunde fixa en visning så vi kunde få se hur det ser ut.  På ett sätt hoppas jag att jag inte tycker om den eftersom vi inte kan köpa nu, som det ser ut som på bilderna är det lite för öppet, men det får jag snart se :)
 

Väntan

Har lucka på jobbet och väntar på att jobba vidare. Skippar rasten och går hem tidigare, trött som få. Gick ändå och la mig tidigt ( för att vara jag ) men lyckades inte somna. Vaknade till av Es mess runt två, sen har jag vaknat och somnat några gånger. Tur han kommer hem ikväll så jag inte behöver sova ensam mer. Även att han låter som en gris när han sover så somnar jag som bäst när han finns där.
Ska eventuellt på visning i veckan, på lghn som vi kikat på utanför. Dom har visning idag men mäklaren skulle höra med ägaren om vi kunde få kika på den som i veckan ändå. Vill se hur den ser ut i verkligheten. Vi kan ju inte köpa just den antar eftersom vi måste väl sälja våran först?!

Dags att jobba vidare..

Jag har gått emot mig själv men det är okej.

Har många gånger tänkt på det, att jag nästan hela mitt "vuxna" liv har gått mot vad jag själv har velat.
 
*Jag ville inte jobba inom vården, men eftersom jag inte skötte mig i högstadiet och heller inte direkt på iv, så var omvårdnadsprogrammet mitt enda val, och jag blev utbildad undersköterska.Det blev då mitt enklaste val när jag skulle börja söka jobb i en stad som då var helt ny för mig.
 
* Jag skulle aldrig heller jobba helg eller helgdagar. Med mitt jobb idag har jag inget val.
 
* När jag tog studenten trodde jag aldrig att jag skulle flytta från lilla Vetlanda. Jag trivdes bra där.
 
* Jag trodde aldrig i hela mitt liv att jag inte skulle ha barn i denna ålder.
 
*Jag har alltid sagt att jag aldrig vill flytta till Stockholm, nu tittar vi på lägenheter, inte just i Stockholm city men ändå.
 
 
Men detta är inget som idag gör mig något. Att jobba inom vården var inte lika jobbigt som jag trodde. Med bra arbetskamrater blir jobbet även enklare. Jag är nog en sån person som känner lite "bara jag har ett 100% fast jobb så är jag nöjd" men jag är glad över att E inte är sån, jag är glad över att han tänker högre än så.
Att jobba helg är helt okej, men visst skulle jag helst avstå, men det är helgdagarna som jag mest vill vara ledig.
Jag har många gånger tänkt på vad jag vill göra, vill jag plugga eller vad vill jag verkligen jobba med. Jag kommer aldrig fram till något. Jag vet bara att jag tror inte jag trivs på ett stillasittande jobb. Det hade varit så mycket enklare om jag visste vad jag ville göra, sätta mål för mig själv. Men det kanske kommer en dag då jag kommer på vad jag vill göra.
 
Och att jag flyttade från Vetlanda gjorde jag ju för kärleken, det var antingen att leva tillsammans med E här eller att inte göra det. Valet var enkelt men samtidigt svårt. Inte förrän samma dag som flyttlasset gick så förstod jag vad jag hade gett mig in på. Jag kommer nog aldrig glömma när mamma sa hejdå när dom hade hjälpt oss med att flytta. DÅ fattade jag att jag inte längre hade min mamma i närheten I väldigt många år tyckte jag det var riktigt jobbigt att bo här och jag ville verkligen flytta tillbaka igen, men idag vill jag inte det. Jag trivs här.
 
Det här med barn vet vi ju alla vem det beror på och många gånger har det varit riktigt jobbigt och jag har brytit ihop flertals gånger pga detta, men jag vill samtidigt att E ska känna sig redo. Så när han är redo så blir det förhoppningsvis väldigt bra. Och tjat hjälper inte, tro mig, jag har tjatat i många många år.
 
Och Stockholm då, jag vill fortfarande inte bo i city, jag tror jag skulle få hjärtinfarkt av att bo där. Men som Bromma är inte så himla stort, och eftersom E jobbar i sthlm och varje månad lägger ut ganska så mycket pengar på att pendla så känns det helt okej. Ja det är klart jag gör det för E. Men det är inte så att han har försökt att tvinga mig, idag är det nog mer jag som har bråttom att flytta mer än han :)
 
E är det bästa som hänt mig, när jag började skriva med honom så mådde jag inget bra, jag var riktigt livrädd för döden och trodde jag hade både den ena och den andra sjukdomen. Jag kunde inte sova om nätterna, var till läkaren flera gånger och undersökte mig.  Men jag måste nog säga att tack vare E så mådde jag mycket bättre. Han har fått stå ut med mycket med mig, dom åren som jag ville flytta till Vetlanda igen så hade jag perioder då jag var riktigt ledsen, kunde ligga i sängen och lipa för jag saknade alla där hemma så enormt mycket. Och att då veta att jag aldrig igen skulle få flytta ner igen var bara hemskt. Idag vill jag inte bo i Vetlanda. Jag önskar att mamma och pappa bodde närmare, men annars så saknar jag inte så mycket mer. En del av släkten saknar jag, men den kontakten alla vi hade när jag var yngre finns inte heller kvar längre. Tråkigt nog.  
 
Jag bara tänkte på det medans jag gick till affären idag, jag har gått emot mig själv men det är okej. Det har ju blivit bra ändå.

Nedsänkt..

Lägenheten som vi var och smög utanför förra helgen har sänkts. Jag skulle så gärna vilja åka och se hur den ser ut, för bilderna stämmer inte alltid med hur det ser ut i verkligeheten. Det är väldigt öppen planlösning, det har jag förstått, men den är riktigt fräsch. Dom som bor där kan inte ens bott där 1 år.
 
Har jag nämnt att jag ångrar mitt Iphone 5 köp? Och det är 2 hela jäkla år innan jag är av med den. Min Ray hade mycket bättre kamera..

Är hon helt kocko?

Emma Gray Munthe har rescenserat En oväntad vänskap, som är en av dom bästa filmerna som jag någonsin har sett. Och hon påstår att den är rasistisk och sexistisk, VA? Hon får gärna tycka att den är dålig om hon vill, alla tycker vi olika, men vad är rasistiskt i filmen? Jag tycker hon ska sluta på sitt jobb om det nu är detta hon håller på med. Något måste ju gått fel för henne när hon såg filmen, såg hon hela verkligen? Jag tänker då aldrig lyssna på vad hennes åsikter om filmer är, för dom är totalt olika mina. Nej gå och lägg dig under en sten eller något.
 
Här har ni länken om ni vill se vad den här kvinnan har att säga.
http://www.svtplay.se/klipp/304734/gomorron-sverige-filmrecensioner
 
Och om ni förstår vad hon menar får ni jättegärna berätta det för mig.

Home alone

Vaknade kl 8(!!!) idag på morgonen, mitt i en dröm också tror jag, hade rejäla märken efter mina naglar i handen. Det är tur jag inte har för långa och spetsiga (som tydligen är populärt idag) naglar.
Somnade igen några timmar efter att E åkt iväg. Så inatt sover jag ensam, det är tur att jag är ledig imorn för att sova ensam är inte riktigt min grej. Och konstigt nog så brukar inte katterna sova hos mig heller när han är borta. När han är hemma sover båda PÅ mig. Och nästa vecka åker E till åre så det betyder 3 nätter ensam, det ska nog gå bra men kvällarna och nätterna är så himla tråkiga utan honom..
 
Pratade med mamma innan, försökte göra Sthlm till något positivt för henne, när vi skaffar barn kan hon komma och hälsa på oftare eftersom pappa ofta är i Sthlm med jobbet :)
 
Kom även på en sak med Sthlm och jobb, eftersom jag säger upp mig här och inte kommer få fast anställning där på en gång(Om vi flyttar vill säga), så kommer jag bli utan lön en månad tror jag, beroende hur flytten blir.. Det hade ju varit bra om man visste på ett ungefär när/om vi ska flytta, men efter sommaren blir det väl säkert isf. Då borde jag vara smart att ta mina skattepengar till den månaden. Och så funderar jag även på om jag kan ta mina semesterdagar i pengar istället, om jag slutar? Då får man ju ihop lite av det också.
Jag borde nog inte tänka så jäkla mycket, det får bli som det blir..
 
Nu ska jag se på Falk, Joel har varit med allderles för lite de 2 senaste filmerna.
 
Förresten, ett film tips är The Impossible, en riktig lipfilm, det är som tsunamin i Thailand, så om ni ska åka till Thailand kanske ni vill vänta att se den efter ni varit där. Men den är så gripande, det är så sjukt att folk faktiskt fått gå igenom allt det där som var i filmen, och att folk överlevde. Vilken styrka man måste ha. Man åker till ett paradis som blir ett helvete. Fy!

Heeelg.

Det är så skönt att ha en 3 dagars arbetsvecka. Nu har jag helg :)
Mitt pucko till katt tyckte det passade att väcka mig genom att trilla ner på mig, han försökte hoppa upp ovanför sängen på hyllan men misslyckades och han landade på mig. Taaaaack Stu!
 
Har pratat lite med mamma, som gör mig lite nojjig över Sthlm, hur ska jag göra med jobb tänker hon. Jag tror det löser sig, jag tänkte kolla runt på jobb innan ens vi bestämmer oss för att flytta. Jag tror säkert jag kommer behöva jobba på 2 jobb och det gör mig inget, bara pengarna kommer in. Visst önskar jag att jag kunde hitta ett 100% jobb på en gång men det kan nog bli svårt. Med tanke på vilka erfarenheter jag har/inte har så är vården tyvärr min största möjlighet. Fast jag kommer söka annat, troligen inom butik. Och både inom butik och vården så är ett 100% jobb liten chans, därav 2 jobb.
Sen kan det vara lite trist att vi egentligen inte har någon där, eller jag har inte det iaf. Men Västerås ligger 1 timma bort så det är inget hinder för mig. Och tanken är att vi ska flytta till en 3.a isf så folk kan ju sova hos oss också, tills det 3.e rummet blir ett barnrum iaf ;) (vilket jag hoppas inte dröjer allt för länge)
 
Jäkla mamma som ska få mig på andra tankar :) Men jag vet att hon tänker på mitt bästa och att jag inte gör det här bara för E, men det gör jag inte. Mycket kanske för hans skull, men om vi inte trivs där så finns Västerås alltid kvar.
Men inget är bestämt, vi tittar fortfarande. Vi skulle först behöva sälja denna lgh, vilket kan ta tid, E vill veta hur det blir på hans jobb innan. Och sen måste vi hitta en lägenhet som inte skulle bli alltför dyr förstås, vilket är väldigt svårt.
 
Nu ska jag fortsätta njuta av min lediga dag, hade inte tänkt att göra något alls idag.
 

12.3

Varför ska måndagar vara så hemska, hur mycket jag än skulle sova på en helg skulle jag vara trött på måndagen. Men nu har jag kortvecka, jobbar bara tisdag och onsdag också, sen tar jag helg :)
Helgen som kommer blir lugn, får se om jag går på visningen på Öster Mälarstrand, men helt ärligt så känns det som om jag själv är mer inriktad på sthlm också nu. Antingen är jag väldigt lättövertalad eller så är det för att det kan bli kul att testa något nytt. Allt blir ju nytt då. Och den känslan känns bra just nu.
 
Men nu är det dags att dra sig till duschen sen bädden.

Helgen över..

Ännu en helg som gått. Snabbt som vanligt också.
Fredagen var vi ut och åt på Laxmi, gott och man går alltid lika mätt därifrån. Sen gick vi förbi en sväng på Folkets och sen hem och såg Skyfall.
Lördagen var vi ut en sväng på erikslund, sen hem och städa en snabbis. C kom på kvällen och vi såg på melodifestivalen, tyckte rätt vann men jag tror inte han vinner eurovision. Svårt att hitta något lika bra som Loreen.
Vi gick ut en sväng till NOM, sen ett överfullt Hatten som vi mer eller mindre bara gick in och ut på, det var verkligen för mycket folk så vi gick till Pitchers. Sen började jag känna mig konstig så jag gick hem, men klockan var nog ändå runt 2 halv 3 så det räckte ändå. Har känt mig små konstig idag också. Kändes lite som tiden då jag fick lite panikångest.
 
Men idag åkte vi till Sthlm igen och kollade runt lite, vi har nog fastnat mest för Mariehäll. Känns som ett lugnt och bra område, hela området verkar nästan nybyggt. Hade man haft massor med pengar så hade jag gärna bott på Hammarby Sjöstad.
 
Nu ska jag övergå till min söndag, kontoret nu och sen blir det Falk film :)

Söndag..

Idag var vi upp tidigt, åt frukost och såg starten på vasaloppet, som vanligt slocknade jag efter kanske någon timma och vaknade upp precis innan första gick i mål, så jag såg det viktigaste iaf. Kul även för svenskarna som äntligen tog sin guldmedalj i 5 milen. Såg det mesta av det förutom målgången. Har varit skit trött hela dagen, nästan så man kunde tro att det var en bakis söndag men det var det ju inte.
 
Gillar söndagarna när Beck eller Falk filmerna går, bra svenska filmer. Såg att den senaste Falk filmen går på bio om 2 veckor, skulle gärna se den men måste nog se resten av filmerna först. Får väl försöka ha lite film kvällar nu i veckan så jag kan komma ifatt, så vi kan gå på bion när den går :)
 
Imorn är det äntligen jobb igen, sen är jag ledig på tisdag igen och då ska jag klippa mig. Bort med det långa håret, jag trivs inte så bra med det och vet inte om jag tycker att jag passar i det heller, så en hel del ska av. Måste bara hitta en snygg frisyr som jag vill ha, vet på ett ungefär vad jag vill ha men jag vill ha en bild som jag ska kunna visa. Jag är så dålig på att beskriva så det är bättre om en bild finns.
 
När börjar säsongen för att sälja lägenheter? Borde den inte ha börjat nu?

Stockholm mjaaaa..

Blev en tidig morgon för mig idag, runt halv elva var vi redan iväg. (Det är tidigt för mig), åkte till Sollentuna så E kunde få åka lite mc på is, förra året var det väldigt lite folk så han kunde åka gång efter gång, denna gången fick han stå i kö över 30 minuter för att åka en gång, så det blev bara en gång, sen orkade varken han eller jag stå ute och vänta längre. Så vi åkte och kollade runt lite i Stockholms områden, kan säga att Bajshamra (Bergshamra) är helt uteslutet från våran "villflyttatill lista" fyfan vad fult hela området var, och då åkte vi ändå runt rätt mycket, kan ju ha missat något ställe men urk! Sen åkte vi förbi Solna och Sundbyberg, såg riktigt tråkigt ut där också, vad grått allt är. Och så otroligt mycket fula hus. Men till sist kom vi till Bromma eller om det var Mariehäll, och det såg ju bättre ut. Men jag vet inte, vill jag bo där? Jag vet faktiskt inte. Vill man bo där med småbarn (som nån gång ska komma)? Ibland önskar jag att någon kunde bestämma åt mig.
Likadant med jobb, vad fan vill jag göra egentligen? Jag måste vara en rejält velig människa. Jag vill inte ha ett röda dagar jobb, men jag tror inte jag trivs på ett kontorsjobb, ett stillasittande jobb är inte jag. Fast hur ska jag veta det utan att aldrig provat?
E tjatar på mig ibland, jobb, lgh i sthlm och KÖRKORT! Jävla körkort. Jag vet att jag behöver ta det, när vi planerar barn har jag alltid sagt, för då handlar det inte bara om mig själv. Då är det ett måste.
Körkort och jobb stressar mig, så om någon kunde peka ut ett heltids jobb, fastanställning på en gång vore väldigt snällt. Körkort kan ingen annan än jag göra. Tyvärr!
 
Nej nu ska jag se klart de sista på mello, sen se lite film. Imorn ska vi minsann upp ännu tidigare och se vasaloppet..

Drömmer mig iväg

Sitter och kollar lite inredning som jag skulle vilja ha i vårat nästa hem.
Såna stolar skulle jag vilja ha fast ett annat bord, ett ljusare.
Sen funderar jag på soffa, vill man ha 3 sits soffa eller hörnsoffa?
Båda är snyggt men när man har hörnsoffa så blir man mycket fastare i möbleringen. Iaf som vi har det just nu, vi kan inte ändra om alls i vardagsrummet. Men det kan ju även bero på våran knäppa planlösning. Men jag skulle nog vilja ha lite ljusare soffa nästa gång, fast då lär man ju nästan köpa en soffa som man kan tvätta klädseln på, annars skulle det aldrig funka. E ville iaf vänta till våren innan flytt, det skulle väl eventuellt bli några ändringar på hans jobb eller något som han ville vänta och se hur det blev med. Men han pratar fortfarande om Sthlm, själv har jag ju lämnat det. För vi skiter fortfarande inte pengar. En 3.a i sthlm kostar enormt mycket pengar, även på sämre områden. Och Västerås känns mer som en stad som jag skulle vilja ha barn i. Sthlm är så jäklans stressigt.
 
Ska fortsätta drömma mig bort i inredningsvärlden..
RSS 2.0