Onsdag

Onsdag och inatt tyckte Ebba att det passade att vakna väldigt ofta. Ebba är en väldigt morgonglad bebis som tur är, hon är nästan som gladast på morgonen. Min lilla plutt. 

Igår var vi på visning i tidö lindö, inget som vi fastnade för, 4 sovrum och EN toalett? Och ingen tvättstuga. Sen var det fler saker som vi inte tyckte om. Och priset var väldigt högt för det huset. Så vi letar vidare..

Ebba och jag var ute i bärselen, märkte att barnshopen låg ca 5-10 minuter härifrån, jag har aldrig varit där innan. Ebba sov så gott i selen så jag kunde kika lite. Dyra barnkläder, förutom de begagnade. Sen när hon är lite större kan man ju köpa lite dyrare kläder men nu växer hon ut dom så snabbt. Köpte en liten filt och en dregglis, Ebba dreglar  ner allt nu. Tänkte köpt en som det stod mormors ögonsten på men då hade jag velat ha något med morfar också, men fanns bara en tråkig morfars kompis, kunde det inte finnas morfars ögonsten också? Så det fick bli en som det stod mammas prinsessa på. 

Helgen som kommer ska vi ner till Vetlanda, ska bli kul att träffa mamma och pappa. Fast jag tror nog dom längtar lite mer efter Ebba nuförtiden :) förståligt! Sen kommer dom upp hit om 2 veckor, jag blir ju 29(!!!) nästa helg. Fyfan vad gammal jag börjar bli. 
Jag har även bokat upp dom när E åker på oktoberfest i början av oktober :) 

Nu låter det som Ebba vaknar igen.. 

Helg..

Tänk att nu längre håller jag inte alls reda på när det är helg. Skillnaden på vardag och helg är att E är hemma något mer, men han ska ju gärna ut på något varje helg.
 
Satt och fyllde i om föräldrapenning och märkte att (om jag inte räknat helt fel, jag är duktig på det) vi kommer kunna vara hemma längre än jag trodde. Så efter E har varit pappaledig några månader kan jag gå hem igen. Och då verkar det som om Ebba inte kommer behöva börja på dagis förrän januari 2016.. Hoppas jag inte räknat fel nu, men vi tar inte ut alla dagar och i september behöver jag knappt ta ut alls eftersom jag får lite från humana denna månad. Så då sparar jag dom pengarna och tar inte ut några dagar nästa månad. Men det är ju om E känner att han vill fortsätta betala så pass mycket som han gör. Sen kanske det blir annorlunda när vi bor i hus med ekonomin. Vi får se, det gjorde mig glad iaf. Jag vill ha så mycket tid jag kan med Ebba och framtida barn.
 
Vår lilla tjej blev 10 veckor igår, det är ju inte klokt vad tiden springer iväg. En 6 kilos bebis är det nu, så en liten bebis är väl att ta i :) 
 
Katterna är lite svartsjuka, speciellt Skilla, hon är i protest här hemma också. Det låter kanske jättedumt men det hade varit skönt att inte ha katt just nu. När Ebba är äldre och kan kasta iväg katterna om dom råkar hoppa i hennes säng så funkar det bättre. Nu måste sovrumsdörren vara stängd när vi ska sova. 
 
 
Och denna lägenhet, hur kunde vi tycka om den så mycket när vi var här på visning? Ingen av oss trivs här, vi använder oss bara av nedervåningen vilket gör att lägenheten blir väldigt liten. Att köpa något till lägenheten intresserar mig inte alls som det brukar göra. Nej hoppas vi hittar nytt snart..
 
Nu dör datorn så får avsluta här :)

Efterkontroll och 2 månader

Nu har jag varit på efterkontroll, fått läsa min fl journal, hade inte krystvärkar lika länge som jag fick för mig. Annars tyckte jag nog att det var som jag mindes det. 
Berättade att jag gärna inte gör om vanlig förlossning, men hon berättade om att i fall det blir en vanlig igen så kommer dom göra en plan hur det ska gå till. Det är jag med på men helst vill jag nog ha ks. Inte för att jag är rädd för att föda eller att det gör ont. Jag vill bara inte vara med om samma sak en gång till. Det tog lång tid innan den sortens rädsla gick över. 
Jag tycker om min bm, hon är så enkel att prata med. 

Idag blir Ebba 2 månader, tiden går så snabbt. Jag älskar henne mer för varje dag som går hur det ens är möjligt?! 
Hon är ingen mini längre, sån skillnad från när hon föddes och nu, på alla sätt. 

Hon är så stark i nacken, hon sprattlar med armar och ben när hon ligger på skötbädden. Och hennes leende blir man bara så lycklig utav. 
Sömn som är både min och E's bäste vän är inte Ebbas. Visst sammanlagt under dagen blir det flera timmar men att sova flera i streck är inge vidare kul tydligen. Fast för några dagar sen slog hon rekord med 5 1/2 timma.. Efter det har hon legat på 1 1/2-2 istället.. Men vi kan vila på dagarna :)
Vagn är sådär kul, men sele däremot är en hit, svettigt men hon somnar gärna i den. Jag tror hon kommer gilla sittvagnen mer sen. 

Nu har ni fått lite uppdatering :)
RSS 2.0