Världssämst kondition

Jag har så dålig kondition just nu så det finns inte. Som rökare hade jag bra mycket bättre kan jag lova. Jag förstår att graviditeten kan göra så med kroppen och att jag inte rör mig så mycket hjälper ju inte till. 
Jag måste börja röra på mig lite mer även om det gör ont i fötterna. Får väl gå 30 minuter bara, sen brukar det göra ont. För som det är just nu så blir jag andfådd av minsta lilla. Och så jäkla klumpig som jag är och känner mig. Jag har så lång tid kvar att det borde vara förbjudet att gnälla nu för det kommer bara bli värre. Fan! Jag älskar känslan när hon sparkar där inne men att bli en sån här jäkla klump är jobbigt. 
Tills nästa gång ska jag varken bli en tjockis eller tillåta mig ha en så dålig kondition. Klarar man ens av att föda med denna kondition?! 

Jag hoppas jag kan gå tillbaka till jobbet även om det bara skulle bli halvtid, då måste jag röra mig, men fyfan vad tungt det kommer att bli. Jag vet inte hur jag skulle klara det men det vore skönt fall det gick. Tiden går snabbare och jag får träffa människor. 

Nej nu ska jag se lite Sopranos innan sömn. Vi har börjat titta på det i brist av GOT.. 

Ett hem

Idag fick vi nycklarna till vårt nya hem, jag åkte förstås dit såfort jag fick nycklarna. Jag är super nöjd. Köket är litet så vi kommer nog bara sätta in ett bord för 2-3 där och sen hoppas på att ett större bord får rum i vardagsrummet.
Vi har en hel del ytor att fylla ut nu. Jag vet inte hur pengar till att köpa saker till hemmet ska komma fram men vi får ta lite i taget. 

Tråkigt nog kommer vi ju inte köra det stora lasset förrän lördag, jag ska/kan inte bära tungt heller så jag kan inte gör så mycket nytta. E tog med 2 lådor som jag kan packa upp under dagen imorn iaf. 

Men nu är det dags för sängen. 


Skrock?

Hittade ett test, enligt UL så väntar vi en liten flicka..
Mitt svar kommer under.
 
POJKE eller FLICKA


Magens form
Pojke: Toppig, utstående mage som inte syns bakifrån.
Flicka: Utbredd mage som sätter sig även på sidorna.
Stämmer på flicka

Pigmentrand på magen
Pojke: Lång tydlig rand
Flicka: Ingen rand Ingen rand
Ingen rand än så länge

Babyns hjärtfrekvens
Pojke: Hjärtfrekvens under 140 slag/min.
Flicka: Hjärtfrekvens över 140 slag/min.
Vet ej

Mammans skönhet under graviditeten
Pojke: Bibehållen skönhet 
Flicka: Flickan tar sin mammas skönhet under graviditeten.
Hon tar nog allt min skönhet ;)

Halsbränna
Pojke: Mycket
Flicka: Lite eller ingen
Lite

Babyn hickar 
Pojke: Lite eller inte
Flicka: Mycket
Ingen aning

Babyn sparkar 
Pojke: Mycket 
Flicka: Lite mindre
Har inget att jämföra med. Men inte så jättemycket

Var i magen babyn ligger
Pojke: Babyn ligger högt 
Flicka: Babyn ligger lågt
Känns som om hon ligger lågt

Blödande tandkött
Pojke: Mindre blödande
Flicka: Mycket blödande
Ganska så mycket

Utputande navel
Pojke: Senare under graviditeten
Flicka: Tidigt i graviditeten
Den finns fortfarande

Babyn sparkar på
Pojke: Höger sida 
Flicka: Vänster sida
Höger sida

Mamman illamående
Pojke: Inte alls eller lite
Flicka: Mycket
Inget alls

Samlag under befruktningsmånaden
Pojke: Ofta
Flicka: Mera sällan
Minns inte

Mammans vårtgårdar är
Pojke: Starkt avgränsade
Flicka: Mer suddiga
Suddiga

Håret på mammans ben
Pojke: Snabbare växande
Flicka: Normalt växande
Normalt

Mamman sugen på
Pojke: Choklad och lakrits
Flicka: Frukt och syrligt
Inget speciellt

Samlag i samband med befruktningen
Pojke: På ägglossningsdagen
Flicka: 3-4 dagar innan ägglossning 
Var nog innan äl 
 
Jag ska till barnmorskan (äntligen) nästa vecka, då lyssnar dom väl på hjärtslagen? Får väl se vad hon säger då. Tycker det har gått så väldigt lång tid, har ju inte vart där sen jag var i v9 och nästa vecka är jag i v25.
 
Nepp nu är tvätten klar för att hängas..

Julafton i februari

Gick till jobbet idag i det fina vädret, snö och regn. Jag går sakta framåt i vanliga fall nu gick det i rejäl snigelfart. 
Det var kul att träffa lite människor, man saknar det lite när man går hemma. Jag hoppas verkligen mina fötter orkar med efter den 12/3. 

Vaggan/madrass och sängkläder har kommit idag, ska snart iväg och hämta, E får ta vagga och jag sängkläder, jämnt fördelat tycker jag. 

Vi blev även av med den beggade spjälsängen, en smålänning som skulle ha den, lite kul var även att hon är tillsammans med en vetlandabo och var beräknad 3 dagar innan mig :) 

Och imorn blir nog barbordet sålt också. Har längtat efter att ha ett normalt köksbord. Inte för att vi äter vid det men det är ju en fin dekoration ;) och sen vill jag även att bebis ska kunna sitta vid bordet. 

Nepp nu ska jag börja tjata på min käre sambo om mat...

En vagga

Det har verkligen blivit en bebis blogg nu, men för tillfället så är det ju bara det mina tankar går till. Jag gör ju inget vettigt om dagarna heller. Åker till maxi då och då.. Yeey happy life. Vi har fullt med flyttlådor sen förra lgh som skulle behövas kikas igenom, men jag ska varken klättra eller bära tungt så jag måste isf be E att ta upp dom. 
Åkte ut till Erikslund för att kika på vaggan, den fanns där, fast inte i lager. Och eftersom jag har svårt med att vänta även att vi har lång lång tid på oss så beställde jag genom nätet. Nu är det en hel del som ska komma inom kort, sängkläder till vanlig spjälsäng ( undra om det funkar i vagga också?), vagn/babyskydd, skötbädd och vaggan plus madrass. Jag hoppas att allt förutom vagnen kommer innan flytt. För den har jag meddelat om att vi flyttar. 

Fisen i magen har minsann lärt sig sparkas och det mycket. Hinner knappt lägga mig ner innan hon är igång. Men det är bara mysigt och det känns skönt att veta att hon lever där inne :)

Imorn är det dags för läkarbesök igen, nu fick jag bara tid för sjukskrivningsförlängning. Men jag hoppas ju att han åtminstone tittar på fötterna. Jag misstänker hälsporre men jag vet inte. Vi får väl se om han kan ge någon information imorn. 

Uttråkad

Nu har jag snart varit hemma i 3 veckor. Jag blir uttråkad och tiden går sakta. Jag försöker packa allt som går. 
Det blir lätt att man halkar in på barnkläder/möbler. Och så pratar jag med mamma som säger att hon skulle kunna köpa en vagga till oss. Jag har världens bästa mamma och jag är något bortskämd ibland. Jag har pratat om att det vore smidigt med en vagga som är mindre i vårt sovrum, men tyckt det är onödigt när bebis växer ur den inom några månader. Meeeen när mamma betalar så kan jag nog inte säga nej. Jag måste bara se om jag kan hitta vaggan i Västerås så jag kan få titta på den live. 
Så ser den ena ut iaf, finns en till i Troll men jag tror den är lite större. 
Igår beställde jag en skötbädd då vi kommit på att vi kommer ha en lång bänk i badrum och i början inte behöver ha skötbord. För hon kommer sova hos oss i början sen kommer hennes sovrum vara på övervåningen. 
Vad jag längtar till flytten så jag kan få börja pyssla i bebisrummet. 

Mitt i natten

Mitt dygn är förstört sen jag vart sjukskriven. Jag är inte trött på samma sätt som jag var i början men det är jag ju glad över.

Idag skrev vi kontraktet för hyreslghn. Det är snart bara 2 veckor kvar, oj! 

När mamma och pappa var här så blev det lite bebis shopping men vi eller mest jag hittade inga påslakan för spjälsängar som jag tyckte var söta. Nu beställde jag två olika på nätet istället en med nalle puh, tyckte den var lite söt iaf, sen något rosa. 
Vi har lagt ut spjälsängen igen men även om den inte blir såld köper vi ny. Det får nog bli en enkel vit från ikea :) 

Köpte nya skor idag, så imorn tänkte jag gå en sväng för att se om fötterna blivit något bättre. Annars tror jag knappt att dom kommer bli det heller. Jag tror inte E förstår riktigt hur ont det gör när jag gått lite längre. Jag har ett jobb där jag går/står nästan hela tiden, jag har en rast om dagen som jag äter och ska koppla av på. Hade jag suttit på ett kontor så hade inte detta varit ett problem, för gå fram och tillbaka till jobbet går ok. Men sen behöver jag vila annars gör det ont. Men man kan ju hoppas att skorna gör skillnad, för jag förlorar ju pengar på att vara hemma. Sen saknar jag några arbetskamrater också. Blir ju inte så social av att vara hemma. Katterna går tyvärr inte att prata med. 

Nu är det dags för sängen

Något lättare..

Äntligen kan jag slappna av lite mer. Boendet är löst och inte nog med det så blev det lägenheten som vi ville. Det enda lite negativa är att det är en trappa upp till våran ingång. Men dom som bodde där nu sa att det inte varit något problem för dom. 
Boendekostnaden kommer knappt skilja något alls från hur vi bor nu för min del. En 5.a för 8300 är inte så mycket. Vi har ju tittat på 3or för över 10000 i hyra. Och då har inte värme/vatten ingått. Så vi är väldigt nöjda med denna :)

Inte nog med ett bra boende så känner jag mig bättre, har varit illamående sen söndags. Jag ska ut och gå en sväng om en stund och hoppas att illamåendet håller sig borta. 

God natt

Mitt dygn har blivit lite rubbat sen jag började vara hemma.. 
Idag kom mamma och pappa, tidigare än väntat men det gjorde mig inget alls :) mamma hade köpt lite söta bebis kläder som vi fick. Man kan inte riktigt tro att hon kommer vara så liten. 
Vi har ju köpt en beggad spjälsäng men nu har jag börjat ångra mig. Den har annorlunda mått mot andra spjälsängar, vilket gör att madrass plus allt det andra verkar svårare att få tag i. Sängen vi har nu är väldigt söt men jag vet inte om jag ska sälja den vidare ändå? 

Nu är det dags att sova, skilla har intagit sin sovplats vid mina fötter såklart.. Bäst hon sover där nu för när den lilla har kommit är det slut med det.. 

Smile


Det blev en Brio Smile, körde hela paketet med babyskydd också. Jättesmidig att fälla ihop och den går in utan problem i E's bil. Sen får vi väl se hur den funkar i verkligheten. Vi beställde den genom nätet, blev lite billigare då. Kommer inte få den förrän i början av mars men vi har ju ingen brådska. 

Idag har jag packat och städat lägenheten. Vilket gjort att mina fötter grinade lite extra. Imorn ringer jag läkaren för jag tror inte jag kan vänta tills nästa torsdag. Vad som kommer hända återstår att se, jag vet bara att som det är just nu så klarar jag inte av att jobba när jag får så ont i fötterna. 

3/2

Inatt blev det inte allt för mycket sömn. E snarkar och hoppar runt i sängen. Alla katter ska självklart ligga på mig. Sture går iaf efter ett tag men Skilla var envis inatt. Till slut la jag mig i soffan, med Skilla som sällskap förstås. 

Nu vill jag att veckorna ska gå och att vi flyttar. Ska nog försöka tvinga med mig mamma till Ullared någon dag sen, det är ju så jävulens långt att åka men där kan jag göra billig shopping till bebis. Men det får bli mitt i veckan, klarar inte av en lönehelg som sist. 

50% gjort


Halvvägs, det går snabbt men ändå sakta. Jag skulle egentligen jobbat ihelgen men mina fötter har sagt ifrån, jag får så väldigt ont i dom på jobbet. Jag kan inte sätta mig ner och vila där och jag går mer eller mindre hela dagen. Så jag gör som ssk sa, vila en vecka, testa jobba igen, sen har jag läkartid den 13.e. 
Vi har ännu en gång tittat på barnvagn, vi hade nästan bestämt oss innan hon i butiken visade oss Brio smile. Nu tror jag det kommer bli den istället. Det är små hjul där fram men enligt andra har inte det varit ett problem i snön. Man kunde låsa dom hjulen också. 

Nu vill jag att veckan ska gå snabbt, mamma och pappa kommer på fredag. Misstänker att det kommer bli en del bebis shopping. Mina fötter får lov att stå ut den dagen med endel sittpauser. 
Det är inte lätt att vara en flodhäst. 
Min nästa graviditet ska jag försöka hålla min vikt lite bättre. I början gick jag upp endel tack vare att jag slutade röka. Sen blev jag super trött i flera veckor och orkade inte laga mat. I nästa graviditet får jag nog inte vara lika trött med tanke på att man kommer ha en liten som troligen inte kommer vara så trött.. 
Neeee en graviditet i taget kanske?!
Men vätskan i benen är inte att leka med, hur ser det ut om några månader?

Nu ska jag välta ur min sambo ur sängen för han snarkar likt en gris... 
RSS 2.0