80% gjorda

Jag börjar äntligen känna mig lite piggare. Har varit halvseg hela graviditeten. Det är tungt och jag blir snabbt trött och slut men mellan allt så känner jag mig piggare. Kan bero på det fina vädret vi har också? Men det ska tydligen ändras på. Men sommarvärme i april har inte varit helt fel. Förutom att jag svettats och svällt upp rejält så är det ändå så skönt med sol och värme :)

Helgen var lugn, i fredags bjöd jag ut E på mat, och i lördags grillade vi hos ett par vänner. 

Vet ni vad, jag längtar mer och mer till hus, jag hoppas faktiskt att vi flyttar tidigare än vad vi tänkt oss. Det är bra här, lugnt och bra område, perfekt egentligen för en barnfamilj. Men jag längtar efter något eget, egen tomt. Jag hoppas att ett liknande hus som vi tittade på för några veckor sen kommer ut igen. Jag vill bo där. Men vi får vänta tills hon har kommit ut iaf och låta det gå ett tag. 
Det känns bara lite tråkigt att bo i ett hem som nu som jag inte vill göra ordning för jag vet att vi kommer flytta inom högst ett år. 

Det är måndag idag. Och det betyder Game of thrones :) 

Kärlek

Att man kan älska någon som man aldrig har träffat, jag längtar så enormt tills hon är hos oss.

Jag har precis kommit hem från barnmorskan, det var en student där som snart var färdig barnmorska. Hon skulle lyssna på hjärtat men det hördes bara svagt först, måste säga att jag blev lite rädd först men sen hittade dom rätt så det hördes som vanligt. 
Idag är det bara 60 dagar kvar till bf. Tycker tiden sprungit iväg. Hoppas den fortsätter så. 

Jag har börjat tvätta lite bebis kläder och sånt, ska väl fortsätta med det. 

Mitt i natten

Jag älskar att sova men just nu är det svårt att hitta en skön ställning att sova på. Sen är jag för snäll mot katterna och låter dom ta halva min plats, men nu "tvångsmös" jag bort Sture så nu har jag min halva igen :) det är nog snart dags att avvänja dom från sovrummet. Oj vad jobbigt det kommer bli.

Idag var vi på första föräldrakursen, det var långt men intressant. Vi är sist beräknade i gruppen. Tror vi var bland de äldsta också. Idag pratades det om förlossningen, jag är inte rädd för att föda, jag ser fram emot det. Jag vet att det kommer göra sjukligt ont men som jag känner just nu så ser jag bara fram emot det. 

Lillfisen i magen verkar mer rörlig nu, ibland kan jag tro att hon försöker vända ut och in på magen. Det börjar väl bli trångt där inne. Jag TROR att det är hennes fötter som ligger uppåt och nästan sparkar mig på revbenen. Annars är hon en framtida boxare :) 
Men även att det kan göra ont ibland så är det fortfarande väldigt mysigt att känna av henne. 


Tänkte på en sak, min blogg kan anses vara bitter och gnällig. Jag skulle aldrig få för mig att skriva något som låter perfekt i andras öron. Mitt liv just nu är inte så innehållsrikt förutom bebissaker, men jag trivs med det ändå och det är ju jag som ska leva det. Jag är ingen person som skriver om känslor, jag är väldigt känslosam, fast för mig själv. Jag visar gärna inte hur jag känner utåt. Jag vill inte att det ska vara så men jag gör det bara inte. Jag är kass på att diskutera något som jag inte håller med om, så jag låter hellre bli. Fråga E. Jag är kass på att förklara saker också, inuti mig låter det bra, men när det kommer ut blir det väldigt fel. 
Jag absolut avskyr att prata inför grupp högt, har alltid gjort. Att bara säga mitt namn och intresse idag på föräldrakursen gjorde att hjärtat gick i 120. Jag är inte en person som hörs på de viset. 
Jag öppnar mig inte för människor i första taget. 

Vi kan ju hoppas att vissa saker ändras när den lilla kommit ut. 
Men faktiskt tycker jag inte jag varken är speciellt gnällig eller bitter i det verkliga livet :) Förutom när det behövs förstås ;)


Kan.Inte.Låta.Bli


Jag gick in på kapp ahl för att leta bh till mig själv, min storlek finns inte i vanliga affärer.. Så då såg jag att det var rea på barnkläderna, passade på att köpa dessa söta saker. Ska egentligen inte köpa mer minimala kläder men jag kunde inte låta bli när det var halva reapriset. Men de gråa byssorna köpte jag faktiskt i en större storlek också :) 

Nej jag ska väl försöka göra något vettigt här hemma. Innan var jag noggrann med städningen men det kan jag ju lova att det är jag inte längre. Jag borde skämmas för hur lite jag gör om dagarna. Men både fötterna och ryggen behöver vila om vartannat men ändå, skäms Lina! 

Tisdag

Igår började äntligen Game of thrones. Och det verkar vara minst lika bra som de andra säsongerna. Vi firade med tacos här hemma :)

Idag kom det paket från Lekmer och Jollyroom. Vagn/vagga kläder, sängmobil, vimpel till bebisrummet och nappar. Ska nog testa i vagnen om det passar :) 
Vill inte bädda riktigt än, då hinner det bli dammit innan hon kommer. Fast det är visserligen inget svårt att tvätta och bädda nytt igen..


Sällan

Det är sällan en människa gör mig riktigt förbannad men idag lyckades en. En person som inte känner mig, som jag inte pratat med på väldigt många år skrev att jag var den mest negativa person hon träffat eller liknande. Jag kan vara gnällig, absolut. Men jag är mycket hellre gnällig än den person hon är/har varit. 

Politik är så jävla känsligt för folk, löjligt känsligt för vissa. Det var så det började, en person la ut en negativ bild om moderaterna, jag undrade vad som var bättre förr när sossarna hade ledningen. För jag varken vet eller brydde mig inte på den tiden. Idag bryr jag mig lite mer men är inte insatt för fem öre, vården är kass, skolan är kass, men jag tror inte den var bättre förr? För när jag gick i skolan så hade jag outbildade lärare och det byttes lärare ofta. Vården kan jag inte svara på, jag behövde ingen vård och jag jobbade inte inom vården. Inom den vård jag jobbar nu tycker inte jag det är hemskt, visst kan det vara stressigt många gånger men jag tycker inte de äldre har det dåligt. Vården på äldreboende kan jag inte uttrycka mig om, jag jobbade där några månader och ansåg bara att det inte passade mig. 
Jag tror alla vill att vården och skolan ska skötas bra. 
Som det är nu har jag ingen aning om vad jag ska rösta på, jag tycker att alla har något bra men samtidigt något dåligt. 
Men nu lägger jag ner något som jag inte kan något/ väldigt lite om. 

Jag fick rätt!

Äntligen gav mig fk rätt. Inte en dag för sent. Nu kan jag äntligen byta till en annan läkare. 

Igår gick jag upp med tuppen och tittade på speedway, tyvärr somnade och vaknade till det sista heatet. Jag är inte van att gå upp 7 längre. Och lika bra att sova medans man kan, sen finns den tiden inte längre sägs det. 

Jag, E och A åkte till Enköping av alla ställen igår och åt middag. Helt okej mat, tog lite lång tid innan vi fick maten men annars okej. Men bästa var efterrätten, glass, grädde och chokladsås. Mums. Är det något jag ätit mer utav sen jag blev gravid är det glass. 

Nu vill jag att dessa två kommande veckor ska gå. Vi åker till Vetlanda över påsk. Min bror kommer nog ner också. Han får väl en chock av vilken tjockis jag blivit. Äsch, man får kalla mig tjockis tills jag fött, sen får ni hålla tyst :) 

På tisdag går jag in i v30!! Förstår ni vad veckorna har sprungit iväg, jag var ju nyss halvvägs?! 


Att inte vara först.

Idag är jag glad över att många vänner fick barn innan mig. Jag kan fråga dom om vad som behövs och inte. Man läser på vissa sidor att man inte alls behöver mycket men jag tycker det är en hel del. Visst kanske det inte behövs att köpas innan men jag köper det gärna nu, jag går hemma och har tråkigt om dagarna. Och jag vet att det vanliga är att man som förstföderska föder efter bf, men tänk om hon väljer att komma ut tidigare? Jag vill vara förberedd. 
Jag har gjort en lista över vad jag tror är kvar att köpa till bebisen. Precis tittat på biggest looser finalen, jäklars vad duktiga dom är. Vilken skillnad. Längtar tills jag själv kan börja banta av mig och inte känna mig som en flodhäst. Inte för att bantningen kommer vara något prio när hon kommit ut men ner i vikt ska jag. 
RSS 2.0